tirsdag, oktober 20

Storslået rundrejse i Vietnam

Vietnam er et rejseland af kaliber. Det henvender sig til dig, der gerne vil rejse nemt, billigt og bekvemt og samtidig opleve noget af det allerbedste ved Sydøstasien, nemlig storslået natur, unikke og venlige befolkinger og storbyer. Vietnam er et land, der er perfekt som rejseland for en rundrejse, hvor du får en unik natur og storbyer samtidig med du ser diversiteten i landet i takt med, du rejser igennem det. Hoi An er en smuk by, der har været havne by i tidernes morgen. Det var før havnen blev sandet helt til. 

Oplevelser for alle i Hoi An

Hoi An er bare én af Vietnams mange perler, der byder på oplevelser for alle. 

Naturen ved Hoi An er suveræn. Du har bjerne rundt omkring byen, og der er fyldt med vandfald, hvor du kan tage en kold dukkert og vandreruter i naturen omkring. Et af de smukkeste vandfald er Dominion, der ligger omkring en 40-60 minutters gang inde i skoven. Er du mere til lidt ægte wildlife vandfald, hvor du kan rutche ned i vandet fra stenene omkring, så skal du besøge Valley Falls, hvor du kan rutche fra plateau til plateau af stenene i vandfaldet. Det er utrolig smukt og en sjov oplevelse for både store og små.

Hoi An har flere af de ældste bygninger i hele Vietnam og byens gamle bydel er faktisk på UNESCOS verdensarvsliste, så det siger ikke så lidt om, hvor smukt der er. Den gamle bydel er ligeledes bilfri, og det er virkelig unikt i Vietnam, hvor trafikken eller er en stor del af bylivet på godt og ondt.

Madmarkeds mekka

Ligesom de fleste andre steder i Vietnam, kan du i Hoi An besøge nogle af deres madmarkeder, hvor du får fantastiske, hjemmelavet og ikke mindst smagfuld vietnamesisk mad til nærmest ingen penge. Besøger du nogle af de markeder, har du mulighed for at spise dig gennem Vietnams mange utroligt smagfulde retter til nærmest ingen penge. Spis blandt andet Bánh Mì, som er et slags flute eller brød fyldt med lækre ingredienser. Vietnameserne laver mad ud af få ingredienser, men de får ofte en virkelig smagfuld ret ud af det, og det er virkelig lækkert at spise vietnamesisk.

Er du ikke glad for koriander, er der stor chance for du enten bliver det eller også at du ikke får særlig meget at spise på dit ophold. Vietnameserne ynder at putte hvad jeg synes er verdens bedste krydderurt i alt, og det er skønt, smagfuldt og lækkert. Det er en nem og billig måde at smage en masse retter på. Du bør dog være sikker på hvilken type kød, du får i din nudelret, da vietnamesere har det med at spise lidt mere, end vi andre gør. 

Skræddersyet habit og kjole

Er du på udkig efter en skræddersyet habit eller en ny flot kjole, et par nye, lækre lædersko eller et smukt tørklæde, så er det muligt at få syet personligt hos en af de mange skræddere og smomagere, der findes. Det er enormt billigt, og der bliver taget mål på dig, så det kommer præcist til at passe til dig, og derefter kan du hente det to dage efter og tage det med videre. Det er unik og billigt og af god kvalitet.