søndag, juni 20

Start i dag og få gang i dit nye liv

Det er nemmere end aldrig før at skabe en virksomhed. Hvem som helst kan når som helst starte en virksomhed op. Ingen stiller spørgsmål til det – du kan starte allerede nu, allerede i dag med at få dit cvr nr. også er du faktisk i gang med at gøre din drøm til virkelighed og er ved at bevæge dig ud på en organisk rejse.

Der har i løbet af de sidste par år været mere fokus på iværksættere og entreprenører, ikke kun i dagblade og aviser, men også i fjernsynsprogrammet. Vi kender alle sammen ’Løvens Hule’ hvor håbefulde mennesker i alle aldre skal ind foran investorer og præsentere deres ide og krydse fingre for at en af investorer vil kaste 100.000 eller flere hundredetusinde kroner efter iværksætteren. 

Enkelte trin til at starte op på

Der er nogle enkelte ting, du kan starte med at undersøge, inden du bruger din egen eller din partners opsparing på det selvstændige eventyr. Start med at spørge dig selv – er der overhovedet et marked for mit produkt eller min ydelse? Er der nogen mennesker og virksomheder som er interesserede i at købe mit produkt eller min ydelse og kan jeg levere det til den pris? Du skal også vide, hvad du har behov for af startkapital – skal du producere noget eller forhandle noget? Er du i gang med at udvikle den vildeste robot, som tager 3 år at lave eller laver du noget i din egen baggård, som kan sælges straks?

Hvem hjælper dig videre i din proces?

Udover at have penge til at starte op, skal du også have en eller flere sparringspartnere – det har alle brug for. Alle har brug for nogen at vende ideer op af og vende ting og tanker med, så man kan se det fra forskellige perspektiver. Hvis du ikke har en mentor i dit netværk, kan kommunen hjælpe dig med at finde et business-netværk, hvor du kan blive sat i kontakt med en mentor inden for din branche eller noget, der minder om din branche.

Kom ud over stepperne

Du bliver også nødt til at finde dit planlægningsgen frem. Du får travlt, rigtig travlt med alle mulige ting. Mange af tingene vil ikke være noget, som du bryder dig om at lave – du vil helst bare tage dig af din kerneforretning, men i starten har du selv fingrene langt nede i materien i forhold til din økonomi, logistik, udvikling, produktion og så videre.