søndag, april 11

Sådan skriver du et godt CV

For travle ledere og virksomheder er et CV et godt udgangsunkt til at danne et øjebliksbillede af din karriere, og er ofte den afgørende faktor for, om du lander et jobinterview. Hvis en jobsøgning er en form for rejse, kan man kalde CV\’et for dit pas. 

De grundlæggende principper for CV skrivning har været konstant i generationer, men teknologiudvikling betyder, at flere og flere aspekter af ansøgningen og ansættelsesprocesser finder sted online end nogensinde før. Ved at holde dig opdateret med de nuværende gode råd er du bedre i stand til at have det mest optimale CV. Dette vil vi give dig nogle gode råd til at lykkedes med. For yderligere oplysninger, kan du også checke Candeno.

Husk alt det grundlæggende

Målet med et CV er bedst at repræsentere dine relevante færdigheder og præstationer. Derfor ræver hvert CV disse grundlæggende elementer:

  • Relevante uddannelser og certificeringer: Vigtigheden af ​​din uddannelsesmæssige baggrund vil variere afhængigt af det job eller den branche, du er interesseret i. Hvis du har mange uddannelsesbeviser, skal du kun medtage dem, der er mest relevante for jobbeskrivelsen.
  • Relevant arbejde og frivillig erfaring: De fleste vælger at liste deres erfaringer startende med deres seneste job. Medtag ikke alt, hvad du tidligere har arbejdet med i dine tidligere job. Fokuser i stedet på præstationer i forhold til ansvar.
  • Relevante færdigheder og niveauer: For eksempel sprog eller office-pakken kunne være relevant her. Der er dog en væsentlig forskel på, om du blot behersker en færdighed eller er ekspert indenfor området, så sørg derfor også for at få dette med. 
  • Kontakt information: Dit fulde navn, byen, hvor du bor, din e-mail-adresse og telefonnummer er vigtige oplysninger at medtage, således at virksomheden har mulighed for at kunne kontakte dig vedr. jobbet.

Husk at checke efter stavefejl

Desværre er en slå- eller stavefejl undertiden nok til at få dit CV kasseret tidligt i spillet om drømmejobbet. Korrekturlæs derfor dit CV flere gange ved at foretage en grundig redigering linje for linje, ord for ord. Det er også altid en god idé at få andre til at gennemlæse og gennemgå dit CV for dig, inden du begynder at sende det ud til arbejdsgivere.

Et stærkt CV kan styrke din jobsøgningsproces og hjælpe dig med at fremvise dine styrker og komme et skridt tættere på dit drømmejob. Med noget flittigt forhåndsarbejde, kan du gøre dette grundlæggende dokument indenfor jobsøgning til et af dine stærkeste professionelle aktiver.