torsdag, maj 13

Sådan lykkedes du med grillmaden

Grillsæsonen er igen over os før vi ser os om. Få mest muligt ud af din grill med denne guide til at grille alt lige fra kød og fjerkræ til grøntsager samt fødevarer,  somdu ikke engang vidste, at du kunne grille. Find din næste grill her.

Kylling

Kyllingebryst er relativt nemt og hurtigt at grille. Det kræver ca. fem til seks minutter pr. side på grillen, hvorimod du risikere op mod 50 minutter for kylling med ben i. Grill over direkte varme for at få det bedste resultat, da det undgår at kyllingen tørrer ud. 

Svinekoteletter

Når du er træt af kylling, er svinekoteletter et godt, alsidigt alternativ. Se efter tykkere koteletter for at hamle op mod grillens højere varme uden at de tørrer ud. Hvis det lykkedes dig at finde de tykkere svinekoteletter, skal de blot grill 5-7 minutter pr. side på grillen.

Bøffer

En perfekt grillet bøf er lidt af en smagssag. Teknik betyder sågar noget her. Med tyndere bøffer kan du nøjes med at grille 4-6 minutter, hvorimod de tykkere af slagsen, kræver 4-5 minutter pr. side over direkte varme, og derefter 4-10 minutter længere over indirekte varme. 

Spareribs

Spareribs er en vigtig ingrediens på enhver grill. For at teste om kødet er veltilberedt, skal du dreje på et ribben en smule, så du føler, at det giver sig lidt, men ikke falder af fra kødet. Hvis kødet falder af benet, er dine ribben for kogte. Spareribs skal være dækket på olieret stativ over indirekte medium varme i 1-2 til to timer, og 1-1 / 2-2 timer og vendes ca. hver halve time.

Fisk

Fisk er et sundt alternativ til grillet kød. Ved mindre fisk, såsom fiskefilet skal de blot grilles 3-5 minut pr. side, hvorefter du forsigtigt skal vende fisken og grille på den anden side.

Laks fungerer også godt på grillen, da det giver masser af smag uden behov for at tilføje en masse krydderier. Derudover er fisken mindre tilbøjelig til at flage fra hinanden i modsætning til fiskefilet, når den koges på en planke i stedet for lige over risten. I dette tilfælde, skal laksen have ca. 10-15 minutter på grillen.

Grøntsager

Mange grøntsager kan grilles ganske let. Her er et par populære valg: Majs skal grilles i ca. 30 minutter, indtil skallen er sort. Peberfrugter skal derimod blot steges over grillen et kort øjeblik. Placer rene, hele peberfrugter over grillen og kog indtil skindene er blevet sorte og sprøde, og indersiden er smeltende ømt efter ca. 10 minutter.