torsdag, maj 13

Sådan finder du den bedste sofa til din stue

Det at finde den rigtige sofa til din stue, kan være en stor opgave og markedet er nok endnu større. Sofaen danner grobunden for indretningen i din stue, og det er ofte et møbel, du kommer til at have i mange år frem. Derfor er det vigtigt, at du tager højde for din boligs størrelse, hvilket udtryk, du gerne vil have i stuen og hvilket slags betræk, som passer bedst til din livsstil. Følg vores guide, og find den sofa, der passer dig bedst. Du kan evt. Se priser her.

 

Sofaen er centrum for hyggen

Meget af familie hyggen foregår som oftest i stuen. Det er her vi samles, når vi får gæster på besøg, og når vi skal hygge om aftenkaffen eller se fredagssjov. Og meget af hyggen foregår i eller omkring sofaen. Det er derfor det møbel, som nok tager mest fokus i stuen samt det, de andre møbler skal indrettes efter. Sofa køn er derfor ikke en lille beslutning.

Sofaen, der passer perfekt i den lille lejlighed

Hvis du har en lille lejlighed, skal sofaen selvfølgelig ikke fylde det hele, det siger sig selv. Derfor skal du ikke investere i en stor hjørnesofa, men måske i stedet se efter en lille 2-3 personers sofa som passer ind i en lidt mindre stue. Der vil stadig være plads til den lille familie, men den vil ikke tage for meget fokus i stuen og få lejligheden til at virke mindre. Hvis du senere kommer i en større bolig, kan den lille sofa evt. bruges i et andet rum, og du kan anskaffe en større sofa, som passer bedre i den større stue.

Få plads til hele familien i en stor hjørnesofa

Har du en stor familie og er heldig og tilmed har en stor stue, er hjørnesofaen svaret for dig. Med den gode størrelse og de mange sæder, passer den perfekt ind i den rummelige stue med et stort hjørne. Her kan hele familien hygge sig om aftenen, og der er også plads til gæster. En anden fordel ved hjørnesofaen er at den kan lukke stuen lidt af og give fornemmelsen af to rum, hvis din stue både er spisestue, stue og evt. køkken. 

Flere funktioner i en sofa – sovesofaen

Vil du gerne have mulighed for overnattende gæster, men  din lejlighed har måske ikke lige plads til et gæsteværelse, så er en sovesofa den ideelle løsning. Med sovesofaen, har du en sofa om dagen, som nemt og bekvemt kan omdannes til en seng om natten.