fredag, december 4

Sådan får du en pæn græsplæne igen

Er du også lidt træt af din kedelige, ikke så grønne, mosfyldte græsplæne? Og er du ved at give op, fordi den år efter år ser sådan ud? Så læs med her. Du får nemlig her et fif til, hvordan du kan få en flot grænsplæne igen, så du ikke irriterer dig hver dag du kigger ud i haven. 

Topdressing – hvad er det?

Når du skal sørge for at din græsplæne igen bliver flot at se på, så skal du overveje at bruge topdressing, som er et gødningsprodukt til din græsplæne, du netop kan bruge til forskellige formål. Brug det for eksempel hvis du ønsker at pifte din plæne op, hvis du har valgt at anlægge en helt ny græsplæne, hvis du skal have jævnet en ellers ujævn græsplæne eller hvis du vil af med mos og skadedyr i græsplænen. 

Som sagt er topdressing et gødningsprodukt, men det bruges også til at vedligeholde din græsplæne. En omgang topdressing betår af 2 essentielle materialer, som er findelt kompost og bakkesand, der i kombination kan udføre mirakler på din græsplæne. Når du køber en omgang topdressing, er det vigtigt at du sikrer dig at det er finsorteret, det duer ikke at have grene og sten i blandingen, for så får du ikke det rette resultat. Sørg altid for at undersøge hvordan topdressingen er sorteret, uanset om du køber det i en fysisk butik eller online. 

En quick-guide

Har du valgt at bruge topdressing til at fikse din græsplæne, så skal du følge 5 nemme trin, for at få det bedste resultat. Det er vigtigt at du følger trinene i den rækkefølge de står i her, for at opnå det bedste resultat:

1. Klip din græsplæne i 3-5 cm 

2. Giv din græsplæne luft, for eksempel med en vertikalskærer

3. Fjen løs mos og løv, så din græsplæne er helt fri og ren

4. Topdressing spredes ud på græsplænen i ca. 4-6 cm højde

5. Så nu de nye græsfrø, så du får en flot og ensartet græsplæne 

Det er disse nemme trin du skal følge, hvis du vælger selv at gøre det. Vil du læse meget mere om hvordan du helt præcist følger alle 5 trin, så finder du her en Gør-det-selv guide, som kan hjælpe dig på vej mod en flot og lækker græsplæne, som du kan glæde dig over, i stedet for at irritere dig over den grimme græsplæne du havde inden du gik igang. God fornøjelse og glæd dig til resultatet.