fredag, december 4

Når du passer på dit gulv holder det længere

Når du passer på dit gulv holder det i længere tid. Mange mennesker forelsker sig i trægulve, fordi det giver en vis stemning i et hus. Det giver varme, charme, hygge og et hjemligt look. Det er meget nordisk at have trægulve og selvom det er blevet mere og mere populært med flisegulve indenfor, så er og bliver trægulve det mest populære og eftersøgte, vi har i vores hjem. Det gælder ikke kun vores hjem, men sågar også vores sommerhuse. De fleste sommerhuse er i forvejen lavet i træ udvendigt, så det giver også mest mening at de indvendigt har trægulve.

Slib dine gulve når behovet opstår

Du skal slibe dine gulve når behovet opstår, og det kan være at du tænker – hvornår er det? Kig på dine gulve, hvordan ser de ud? Er de ujævne, har der været en vandskade, er der pletter og maling på? Så er det tid til at få den bedste slibning af gulve. Hvis det står ekstra slemt til, kan det være at dine gulve skal afhøvles i stedet for slibes. Dette er en større og mere omfattende proces. Gulvafslibning er mest til overfladiske skrammer og ’skader’ hvorimod hvis du har ujævnheder og slitage, der er mere gennemgående og dybere i træet, så skal det afhøvles.

Hvem skal hjælpe mig med mine gulve?

Det er en god idé at kontakte forskellige gulvfirmaer eller ’gulvmænd’ og se hvad de siger til netop dine gulve. Kig på deres hjemmeside og se hvad de har fået af anmeldelser – er folk tilfredse, utilfredse eller midtimellem. Priserne varierer en del, det du kan kigge på er, hvad tager de forskellige gulvfirmaer eller gulvmænd per kvadratmeter. En høj pris er ikke nødvendigvis det samme som kvalitet, ligesom en lav pris godt kan være et godt stykke kvalitetsarbejde.

Jeg har specielle gulve – hvad så?

Hvis dine gulve er lavet af specielt træ eller er behandlet på en speciel måde, skal du rådføre dig med en professionel. Det er ikke anbefalingsværdigt selv at kaste sig ud i sådan et projekt til trods for at DIY (Do it yourself) projekter er meget populære hos mange familier. Alle dine møbler skal ud af huset, så vær klar på at planlægge at flytte rundt på dine ting, når du skal have afslebet gulve. Om det kan flyttes fra rum til rum vil gulvmanden kunne afklare for dig, hvis gulvene behandles lige efter kan det være at der går 48-72 timer inden du må flytte dine ting tilbage på deres sted, så spørg ind til det før processen starter.