lørdag, august 8

Hvornår bliver man ramt af en konkurskarantæne?

Hvorfor bliver konkurskarantæne pålagt?

Rigtig mange firmaer har det svært i den her periode, og flere virksomheder ender desværre også med at gå konkurs. Det er en tid hvor markedet for mange brancher er småt og efterspørgslen pludselig bliver meget mindre end udbuddet, hvilket skævvrider den forhenværende struktur. Det er farligt og er også noget af det der gør, at mange virksomheder pludselig ikke længere har de penge de skal bruge til at køre rundt. Det kan skabe splid i virksomheder, da der kan opstå uenighed blandt ledelse og medarbejdere om, hvor langt henne i processen mod at gå konkurs firmaet i virkeligheden er, og hvilken sti der skal tages for at undgå det.

Det vigtige i denne situation er, at du undgår en potentiel konkurskarantæne. De bliver stillet til folk hvis virksomhed er gået konkurs og som har udøvet uforsvarlig forretningsførelse. Det er derfor helt op til dig at sørge for, at du ikke ender i en sådan situation. En konkurskarantæne betyder at du blive forbudt at deltage i ledelsen af et firma. Det sker kun når noget agerer uforsvarligt, det vil sige bryder loven, ikke opgiver de rigtige tal, glemmer at betale skat etc. Derfor kan du undgå det ved at holde dit på det rene. Men hvad betyder det egentlig?

Sådan undgår du konkurskarantæne

– Sørg for at holde orden i din bogføring. Det vigtigste du kan gøre er at holde overblik hvad der sker i din virksomhd og tage ansvar for pengestrømmen der kommer ind og ud. Du bliver nødt tila t markere ting rigtigt, og være sikker på du indskriver alt økonomien for hele firmaet samt sørger for at betale skat af det.

– Find kreative løsninger. Nogle gange kan nye situationer kræve nye løsningsforslag, og dettek an være en god undskyldning for at tjekke om I egentlig gør tingene på den mest effektive måde, elller om I kunne gøre noget bedre.

– Indse når det er en håbløs sag. Det kan være svært at indse når ens firma er på vej til at gå konkurs, men det er meget bedre at lade det ske end at begynde at finde skumle måder til at holde den i live igen. Det kan nemlig betyde store konsekvenser både for dig, firmaet og medarbejderne.

– Søg hjælp. Det kan være svært at overskue hele situationene med konkurskarantæne, men du kan lsæe meget mere og få hjælp til det hele inde på konkurskarantæne