torsdag, maj 13

Find det perfekte billån til dig

Billån

Står du også og skal have en ny bil? Eller drømmer du konstant om den der super lækre Mercedes du ser ovre hos naboen? Så er det jo desværre sjældent sådan, at man lige har hele købssummen stående inde på opsparingskontoen. De fleste mennesker er derfor nødt til, at tage et billån for at kunne finansiere den nye bil. Hvordan dette kan lade sig gøre og hvor du har muligheden for dette, afhænger af hvor meget du skal låne.

Billån til den billige bil

Skal du ud og låne til en ældre og samtidig brugt bil – her taler vi 10.000, 20.000 måske 40.000 kroner? Så er det tit muligt, at man kan klare sig med et banklån, en kassekredit eller et forbrugslån.

Noget man skal være opmærksom på når man ønsker at låne penge til en ældre bil, som måske nærmer sig de 7 eller 10 år, er at man skal vælge et lån med en kort løbetid. Hvis dette ikke er tilfældet kan du komme til at risikere, at måtte blive ved med at betale til lånet, selvom bilen for længst er blevet skrottet og på denne måde kommer du egentlig bare til, at opbygge en højere og højere gæld.

Billån til ny bil

Hvis du skal anskaffe dig en ny bil, kan du derimod vælge enten at låne pengene i din bank eller via en anden udbyder af billån. Oftest er billån til nye biler baseret på, at man lægger 20% eller et anden lignende beløb i udbetaling. Ved at lægge en såkaldt udbetaling, kan man få tildelt en lavere rente. Hvis det ikke er en mulighed og man simpelthen ikke har pengene til udbetalingen, kan man vælge et billån uden udbetaling, selvom de ikke er ligeså lette at støde på.

Det er vigtigt, at man prøver at lægge løbetiden efter hvor længe man regner med at beholde bilen. Løbetiden på nye biler kan altså sagtens være helt op til 10 år. Denne lange løbetid kommer til at betyde, at du får en forholdvis lav månedlig ydelse. 

Billån til nyere brugt bil

Ønsker du, som sidste mulighed, at låne til en nyere brugt bil, så kan du rent faktisk få et billån på samme vilkår, som der nævnes ved en ny bil. Dog er der en lille forskel man skal være opmærksom på. Og dette er at løbetiden ikke kan være længere end 10 år minus bilens alder.

Fordelen ved at købe en nyere brugt bil er dog, at der er et forholdvis stort værditab i starten. Altså lige når en bil bliver købt. Derfor kan du nemt spare ret mange penge ved at købe en bil der er 2 eller 3 år gammel.