torsdag, maj 13

Er du heller ikke den store kok?

Er du heller ikke den store kok og har du også brug for tips, tricks og en opskrift til at krydre dine madkundskaber? Så gå i gang med at google hjælp til madlavning. På nettet kan du finde alle – ja, ALLE – opskrifter mellem himmel og jord i verden, som kan hjælpe dig i gang med og undervejs i dine retter, hvad enten det er en brunch til veninderne, frokost til gutterne, eller du har besøg af din date eller svigerforældrene. Der er altid hjælp at hente online.

Find ud af dit mad-niveau

Når man søger på opskrifter online, kommer der så mange forslag og opskrifter frem, at man næsten ikke kan overskue det og man ikke ved, hvor man skal starte og slutte. Når man endelig har fundet en opskrift, der lyder god og overskuelig, kan man ofte komme ud for, at måden man skal tilberede maden på skal gøres på noget specifikt udstyr, koster en bondegård i ingredienser eller tager en krig at lave. Også skal man til at starte forfra med at finde en ny opskrift, som matcher en. Så find nogle blogs, hvor maden ser nem ud at tilberede, hvis du ikke er klar til at kaste dig ud i en Master Chef version af bøf-bernaise. 

Hold dig til et par stykker

Har du først fundet en blog eller en hjemmeside, der laver opskrifter som du 1) kan lide 2) ser gode ud 3) har råd til og 4) kan finde ud af at lave, er det en klar anbefaling at holde dig til den blogger eller den hjemmeside og lave flere retter derfra. På den måde får du opbygget en god rutine, selvtillid i din madlavning og et overblik over, hvad du kan lide, hvad du kan finde ud af og hvor lang tid de forskellige ting, tager at lave. Når du så er ’kørt sur’ i den blog, blogger eller hjemmeside og du har fået dig mere erfaring og måske er klar til at eksperimentere mere, lave noget mere og lære noget nyt, så kan du finde en ny udbyder af opskrifter og gode ideer og gå i gang med det. Man kan hurtigt blive forvirret i et omfangsrigt mad-cirkus, derfor er det godt at planlægge, holde sig til få og lære at gøre tingene stille og roligt. Måske bliver du selv så god til at lave mad at du starter en blog for sjov en dag og hjælper andre på vej, som du selv blev hjulpet.