søndag, juni 20

4 råd til at skrive den perfekte konfirmationsgave

Skal du snart konfirmeres, bør du overveje, om du skal holde en tale. Dette vælger de fleste, og det kan være en oplagt idé til at få sagt tak til dine forældre og andre vigtige mennesker i dit liv. Det kan være svært at sætte ord på i hverdagen, og derfor vil både du og de få alt ud af, at det bliver sagt højt, og I sammen kan være med til at fejre dit liv på den måde.

En tale til konfirmation kan være en grænseoverskridende ting for de fleste i aldersgruppen. Står du derfor som kommende konfirmand og synes, at det virker langt fra, hvad du egentlig finder dig tilpas med, er du bestemt ikke den eneste. En konfirmation er dog også en markering af et vendepunkt mod voksenlivet, og det kan være fint at markere med en tale – også selvom det er første gang nogensinde, at du kaster dig ud i det.

1. Vær ærlig og umiddelbart

Man kommer længst med ærlighed, som du måske har hørt. Det er også vigtigt at vide, at alle dem, der kommer til at sidde sammen for at fejre dig, elsker dig som du er – også din ærlige umiddelbarhed. Derfor kan dette være et godt udgangspunkt for dig i din tale. Skriv det, der falder dig ind.

2. Tænk på, at du ikke kan sige noget forkert

Når du netop skriver de ord, der dukker op i tankerne, kan du ikke gøre noget forkert. Det skal selvfølgelig være kærligt, sødt, sjovt, underholdende eller på anden måde være noget, der kan bringe gode minder. Men du er, som du er, og det er igen det, folk elsker dig for, så du skal vide, at du på den måde ikke kan sige noget forkert.

3. Det er okay at være nervøs – det er blot den, du er

Endnu en gang er du, som du er, så hvis du er nervøs, gør det ikke noget. Der er ikke nogen, der kræver af dig, at du pludseligt, som du måske aldrig har gjort før, stiller dig op og holder en tale, som om du ikke har foretaget dig andet i livet. Du må gerne være nervøs.

4. Få hjælp til at skrive din tale

Hvis du har svært ved at sætte ord på, og nedskrive dem til en tale, kan du få hjælp til din tale på Festsangetaler.dk. Her kan du skrive noter og stikord, som du ønsker skal være en del af din tale, og herefter kan en dygtig taleskriver hjælper dig med at sætte rammerne for indholdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *