lørdag, august 8

3 slags træningsudstyr til dig der mangler plads

Hvis du har slået dig ned i hovedstaden eller en anden del af landet, hvor boligpriserne er så høje, at de færreste har råd til at bo på ret mange kvm, så har du sandsynligvis ikke særlig meget ekstra plads til rådighed – og slet ikke plads til at have den helt store omgang træningsudstyr linet op.

Men det kan være rigtig rart at have muligheden for at træne hjemme, især under disse tider med corona-virus, hvor vi må se os om efter alternative måder at få trænet kroppen godt igennem.

Derfor har vi lavet dette indlæg til dig, hvor vi kommer med et par idéer til træningsudstyr, du kan benytte til at træne hele eller store dele af kroppen med. Det er altså pladsbesparende træningsudstyr, fordi du ikke behøver at have 10 forskellige maskiner stående, men kan benytte det samme udstyr til at træne en masse muskelgrupper med.

Her kommer vores bud:

Yogamåtte

Hvis du ikke har prøvet yoga før – eller måske kun en af de blide versioner såsom hatha-yoga – så har du måske ikke den store tiltro til, at man kan træne hele kroppen godt igennem på en yogamåtte. Men tro os, det kan du altså. Det kræver bare, at du giver dig i kast med nogle af de yoga-stile, som ligger i den mere krævende ende. Det kunne eksempelvis være poweryoga, astangayoga eller en af de avancerede former for flowyoga. Og yoga kræver ikke andet end en måtte og din egen vægt. Så det er så godt som skabt til hjemmetræning!

 

Elastikker

Elastikker er et andet super smart træningsredskab, som kan bruges til at få trænet musklerne i hele kroppen godt igennem. Elastikkerne virker ved at skabe modstand, og derfor bliver det nødvendigt for dig at anstrenge musklerne godt og grundigt. Elastikker koster ikke ret meget og fylder ikke ret meget, så du kan have et par forskellige i forskellige styrke liggende, så du kan variere imellem dem alt efter om du skal træne lårmuskler eller triceps.

 

Håndvægte

Håndvægte er også et træningsredskab, der kan bruges til at træne forskellige steder på kroppen. Dog kan det være sværere at træne alle kropsdele med håndvægte, så du kan evt. supplere din træning med håndvægte op med elastiktræning.

Det kan være en fordel at købe håndvægte, hvor vægten kan justeres op og ned ved at tage ekstra kg i form af vægtskiver af og på. Det fylder mindre i din bolig, end hvis du skal have forskellige håndvægte liggende.

 

Træningsudstyr kan du se mere af via linket her.